Maoča Nova: Uzeir-ef. Haskić svečano ispraćen u zasluženu penziju

Maoča Nova: Uzeir-ef. Haskić svečano ispraćen u zasluženu penziju

Džematski odbor džemata Maoča Nova organizirao je mevludsku svečanost u subotu 8. juna 2019. godine poslije podne-namaza u lokalnoj džamiji.

Program je imao uobičajeni scenarij upotpunjen pozdravnim riječima domaćina i predavanjem koje je kazivao Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko koji je govorio o islamskom sistemu vrijednosti i nasušnoj potrebi da se muslimani vladaju u skladu s njim.

Mevludski program izveli su imami Medžlisa Brčko i omladinski hor džamata Maoča Nova.

Ovu priliku su džematlije ovoga vrijednog džemata iskoristili da u zasluženu penziju isprate svog dugogodišnjeg imama Uzeir-ef. Haskića koji je cijeli svoj radni vijek proveo u Maoči, kako su naglasili dijelivši s njima sva dobra i iskušenja koja su ih nalazila.

Veoma emotivne poruke uputio je i Uzeir-efendija na kraju programa učeći dovu Gospodaru da primi sva učinjena dobra u minulim godinama i oprosti grijehe tražeći i od ljudi halal koji su uglas izgovorili.

Uzeir-efendija svečano je iz kolektiva imama ispraćen u penziju na posljednjem održanom sastanku imama u mjesecu maju ove godine kada su mu uručeni i prigodni pokloni.