Bajramska posjeta domu za stare “Huskić”

Bajramska posjeta domu za stare “Huskić”

Jedna u nizu redovnih aktivnosti koju već nekoliko godina unazad provode koordinator za društvenu brigu Medžlisa Islamske zajednice Brčko Sabahudin-ef. Ravkić i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Brčko Behija Hodžić sa svojim saradnicima a u povodu bajrama je posjeta domovima za stara i iznemogla lica.

Ovogodišnja posjeta organizirana je u utorak 11. juna 2019. godine a aktivisti pomenuta dva odjela posjetili su štićenike doma za stare “Huskić” koji se nalazi u mjestu Brka.

Smatrajući da je osobama starije životne dobi, posebno onima koji žive odvojeno od svojih porodica ili ih i nemaju, potrebno ukazati posebnu pažnju odlučeno je da se ovakvi i slični projekti realiziraju kroz saradnju više udruženja i koordinacija koje djeluju pri Islamskoj zajednici.

Suze radosnice koje su i danas, kao i prethodnih godina, dočekale aktiviste i aktivistice Medžlisa Islamske zajednice Brčko potvrda su da ovakav angažman volontera itekako ima smisao i svrhu.

Pored skromnih poklona s kojima su došli volonteri njihova posjeta i riječi podrške su, kako ističu korisnici usluga doma “Huskić”, sasvim dovoljna gesta koja im je uljepšala dan.