Ramazanske aktivnosti Odjela za brak i porodicu Medžlisa Brčko

Ramazanske aktivnosti Odjela za brak i porodicu Medžlisa Brčko

Aktivistice Odjela za brak i porodicu u džematima Medžlisa Islamske zajednice Brčko i u mjesecu ramazanu bile su veoma aktivne na vjersko-prosvjetnom, humanitarnom i socijalnom planu.

Prema izvještaju glavne koordinatorice pomenutog odjela Behije Hodžić u većini naših džemata kao i u kolektivu PU Evlad realizirano je niz aktivnosti od kojih izdvajamo: Predavanja za žene koje su u džematima Bijela džamija, Maoča Stara, Ograđenovac, Rijeke, Ivici, te u PU Evlad održale vjeroučiteljice: Behija Hodžić, hafiza Zahida Čehić, Almira Alić, Amina Tanjić, Asima Aliefendić i Meliha Ibrić.

Pored predavanja organizirani su zajednički iftari za žene i mlade, organizovane različite humanitarne akcije te socijalni programi među kojima dominiraju posjete slabim i iznemoglim osobama a koje su pored pomenutih džemata realizirane i u džematima Klanac i Brka Nova.

Sve pomenute aktivnosti krunisane su zajedničkim iftarom na kojem su prisustvovale predstavnice svih džemata a na kojem su posebne gošće iz Tuzle bile Azra Fazlović, prof., Amina Đulović i Lejla Husić.

Aktivnosti Odjela za brak i porodicu su veoma intenzivne i nastavljaju se u ostatku godine koja je pred nama.