Ćejahić Edis pobjednik takmičenja “Put učenih”

Ćejahić Edis pobjednik takmičenja “Put učenih”

Finalni krug takmičenja “Put učenih” organiziranog za polaznike srednjih škola održan je u nedjelju 22. aprila 2018. godine u Domu kulture u Gornjem Rahiću koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Naime, ovo takmičenje koje je, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko kao projekat Mreže mladih, provedeno u nekoliko faza za cilj ima potaknuti srednjoškolce da znanja koja su stekli kao polaznici mekteba dodatno povećaju. U finale se plasiralo šest kandidata:

  1. Alić Elma- džemat Ivici
  2. Kurtić Mediha- džemat Gornji Rahić
  3. Halilović Semina- džemat Ćoseti
  4. Ćehajić Edis- džemat Čande
  5. Karamujić Senada- džemat Maoča Stara
  6. Salkić Samra- džemat Dizdaruša

Na samom početku programa prisutnima su se, u ime organizatora, obratili koordinator Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko Asmir ef. Bekrić te glavni imam mr. Mustafa ef. Gobeljić.

Prigodno predavanje održao je hafiz Abdulah Kapo, koordinator mreže mladih za područje Muftijstva tuzlanskog. Učešće u programu uzeli su i članovi hora Mošus koji su svojim izvedbama počastili prisutne.

Regularnost ovog takmičenja pratila je komisija u sastavu:

  1. Mr. Mustafa ef. Gobeljić, predsjednik
  2. Salih ef. Hrnjić, član
  3. Mr. Esad ef. Avdić, član

Za pobjednike ovog takmičenja obezbijeđene su i nagrade u iznosima od 300 KM za prvo mjesto, 250 KM za drugo i 200 KM za treće osvojeno mjesto. Učesnici polufinalne i finalne večeri koji nisu među prvonagrađenima, darovani su vrijednim knjigama.

Nakon veoma neizvjesnog takmičenja dobili smo i pobjednike:

  1. Ćehajić Edis- džemat Čande
  2. Halilović Semina- džemat Ćoseti
  3. Karamujić Senada- džemat Maoča Stara

Posebnu čast organizatoru ovom prilikom ukazali su mladi iz Bijeljine, Janje Srebrenika i Gradačca koji su, predvođeni glavnim imamima i imamima koji rade sa mladima na području pomenutih Medžlisa, prisustvovali ovom programu i druženju mladih organiziranom poslije programa.

Vrijedi istaknuti kako se ovaj projekat organizira već četiri godine u kontinuitetu a prema riječima Glavnog imama namjera je da ovo takmičenje bude svakom godinom dodatno usavršavano.