U Tuzli održana rasprava o nacrtu amandmana na Ustav IZ-e u BiH

U Tuzli održana rasprava o nacrtu amandmana na Ustav IZ-e u BiH

U Tuzli je, u Behram-begovoj medresi, održana javna rasprava o nacrtu amandmana na Ustav Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Rasprava je održana u utorak 11. februara ove godine. Višesatnom skupu o ovome važnom pitanju u radu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prisustvovali su muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović sa svojim saradnicima, članovi Sabora islamske zajednice u BiH s područja Muftijstva tuzlanskog, svi glavni imami i predsjednici medžlisa Islamske zajednice s područja Muftijstva, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić sa svojim saradnicima, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete Amir Sakić, direktor Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Nermin Mujkanović, direktorica Biblioteke Behram-beg Elvedina Četin, te nekolko uglednih džematlija iz Tuzle.

Nacrt amandmana su prisutnima predstavili Razim-ef. Čolić, šef Kabineta reisu-l-uleme, i Edhem Bičakčić, potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH. Organizator skupa je bilo Muftijstvo tuzlansko.

Na početku je svoju besjedu održao muftija Vahid-ef. Fazlović, ističući značaj ove teme za budućnost rada Islamske zajednice u BiH. Veći dio učesnika rasprave se javljao za riječ i dao svoje prijedloge i viđenja rješavanja pojedinih pitanja iz ove, kao i oblasti ukupnog funkcioniranja i rada Islamske zajednice u BiH.

www.muftiluktz.net