Dodjelom nagrada završen projekat “Upoznaj Poslanika obavi umru”

Ciljna grupa ovog edukacijskog projekta bile su osobe mlađe od 30 godina

Dodjelom nagrada završen projekat “Upoznaj Poslanika obavi umru”

Projekat “Upoznaj Poslanika obavi umru” koji je organiziran sa nivoa džemata Atik-Savske džamije završen je u nedjelju 21. aprila 2019. godine svečanom dodjelom nagrada za najuspješnije učesnike ovog projekta.

Ciklus od dvadeset predavanja koja su održavana jednom sedmično u Atik-Savskoj džamiji počeo je polovinom decembra prošle godine a završio u nedjelju 21. aprila ove godine završnim testiranjem više od 30 učesnika koji su ispunili prilično stroge kriterije za učešće na pomenutom testu. Naime, projekat edukacije iz oblasti Sire- životopisa Muhammeda a.s. izvođen je prema knjizi Sira, autora dr. Safveta Halilovića a pravo na pristupanje završnom testu imali su učesnici koji su prisustvovali minimalno na 16 od 20 predavanja.

Svečanosti proglašenja pobjednika osim učesnika i drugih džematlija, prisustvovali su imami i vejroučitelji Medžlisa Islamske zajednice Brčko koji su u ovom projektu imali ulogu edukatora na čelu sa brčanskim Glavnim imamom Mustafa.ef Gobeljićem kao i dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik tuzlanskog Muftije, koji je ovom prilikom održao prigodno predavanje.

Glavnu nagradu- odlazak na umru osvojila je Amra Alihodžić, drugi je bio Adin Husejnagić, a treći Edvin Alihodžić, Amrin suprug. Svim učesnicima obezbijeđene su prigodne nagrade a krajem juna ove godine učesnici će zajednički putovati na edukativnu ekskurziju u Istanbul.

Imam džemata Atik Savske džamije, Emir-ef. Hasanović koji je ovu ideju realizirao u djelo i bdio nad njom svih pet mjeseci zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog vrijednog projekta.