Dvostruka svečanost džemata Čande

Dvostruka svečanost džemata Čande

U džematu Čande je u subotu 21. aprila 2018. godine, održan hatmenski ispit za 11 polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom, proučili cijeli Kur'an i ovladali osnovnim znanjima iz oblasti akaida, fikha i ahlaka.

Program je počeo nakon podne-namaza,  izrazima dobrodošlice koje je u ime džemata izrazio Hariz ef. Fazlović i vođenje programa predao Glavnom imamu mr. Mustafi ef. Gobeljiću. U ovaj program utkan je hatmenski ispit za kandidate, izuzetno interesantan vazu-nasihat hafiza Abdulaha Kape, profesora u Behram-begovoj medresi u Tuzli, te prigodan mevludski program koji su izveli članovi hora imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko. U toku obraćanja hafiz Abdulah Kapo je govorio o vrijednostima učenja Kur'ana i vrijednosti onih koji druge njemu poučavaju.

Kraj programa obilježio je gest svršenika hatmi koji su, nakon što su primili nagrade od Medžlisa IZ-e Brčko, svoga džemata i pojedinaca koji su ih željeli i na ovakav način podržati, javnim obraćanjem iskazali zahvalnost svome muallimu za uloženi trud i napor te mu uručili poklon.

Ispit su položili: Ervina Čandić, Samra Čandić, Medina Čandić, Eldar Čandić, Ahmed Čandić, Imran Bekrić, Ajdin Ćehajić, Salih Ćehajić, Elma Ćehajić, Adna Bešić i Elma Zlatić.

Svim svršenicima ispita, njihovim roditeljima i muallimu, Hariz efendiji upućujemo čestitke s dovom Allahu da ih sve obilato nagradi za uloženi trud.