Džemat Klanac: Hatmenska i mevludska svečanost povodm radnog otvorenja džamije

Radno otvorenje novosagrađene džamije ukrašeno mladim učačima Kur'ana

Džemat Klanac: Hatmenska i mevludska svečanost povodm radnog otvorenja džamije

Radno otvorenje džamije u džematu Klanac ukrašeno je prvom hatmenskom i mevludskom svečanošću od osnivanja ovog džemata.  Svečanost je upriličena u subotu 29. oktobra 2016. godine u novosagrađenoj džamiji ovog džemata.

Javnom hatmenskom ispitu za sedam polaznika mekteba Klanac, kako je to u Brčkom ustaljena praksa, prethodio je ispit istog sadržaja. Prvi ispit polaznici su položili pred vjersko-prosvjetnom komisijom Medžlisa Islamske zajednice Brčko i time ispunili uvjete za polaganje javnog ispita.

Program je počeo nakon podne-namaza a u ime domaćina se obratio imam džemata Sead ef. Hodžić i vođenje programa predao glavnom imamu mr. Mustafi ef. Gobeljiću.

Nakon što je završio sa ispitivanjem kandidata, koji su pokazali zavidan nivo znanja i koncentracije, Glavni imam pozvao je mr. hfz. Ismail ef. Čehića, imama u džematu Rijeke, da se prisutnim džematlijama obrati prigodnim predavanjem. Nakon predavanja prisutni imami izveli su mevludski program.

klanac1

Svečana prozivka kandidata bila je prilika za dodjelu nagrada i diploma, od strane Medžlisa IZ-e Brčko, džemata Klanac ali i džematlija koji su željeli i na takav način podržati rad i trud svršenika ovog ispita.

Diplomom svršenika hatmenskog ispita ovom prilikom okitili su se: Elma Mehmedbegović, Ines Moćević, Merima Hidanović, Vildana Musić, Emina Hadžić, Mehmed Hidanović i Nedim Mujagić.

Svim svršenicima ovog ispita, njihovim roditeljima i muallimu čestitamo na postignutom uspjehu uz dovu Uzvišenom da ih obilato nagradi za uloženi trud i napor.

received_1280799841950319