“Kur'an je veličina vaša”

Održana večer Kur'ana u džematu Šatorovići

“Kur'an je veličina vaša”

U džematu Šatorovići upriličena je, treća u nizu, večer Kur'ana pod nazivom „Kur'an je veličina Vaša“. Program je počeo poslije akšam-namaza u petak 22. maja 2015. godine riječima voditeljice: “Braćo i sestre, dragi gosti, dobro nam došli na večer Kur'ana pod nazivom Kur'an je veličina vaša. Ovaj program dio je trećeg sajma trešnje u Šatorovićima a organiziramo ga u znak zahvale Uzvišenom Allahu na blagodatima kojima nas obasipa.”

U ime domaćina obratili su se Fuad ef. Karahasanović, imam džemata Šatorovići i glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko mr. Mustafa ef. Gobeljić.

U programu su učestvovali: Ahmed Karahasanović, hfz. Edin ef. Dedić, hfz. Hidajet ef. Talić, Nihad ef. Ibrišević, Omer ef. Nasić, Mustafa ef. Pašić i kurra hafiz Aziz ef. Alili.

DSC_0874

Tradicija je da se na ovakvim svečanostima održi i predavanje za prisutne džematlije a ta čast ovom prilikom pripala je Sulejman ef. Čelikoviću, glavnom imamu Medžlisa IZ-e Kakanj koji je tokom izuzetno energičnog nastupa savjetovao držanje za “Allahovo uže” sugerirajući da je Kur'an uputa koja onog koji je slijedi dovede do Allaha ili do dženneta; u svakom slučaju do spasa.

Vrijedi istaknuti kako je izuzetno veliki džamijski prostor u Šatorovićima bio ispunjen do ulaznih vrata te da su domaćini i ove godine uložili veliki trud da se o njihovom gostoprimstvu i programu koji organiziraju govori biranim riječima.