Maoča Nova: Organizirana tribina za žene

Maoča Nova: Organizirana tribina za žene
U organizaciji džemata Maoča Nova u subotu 28. maja 2016. godine nakon akšam-namaza upriličeno je predavanje pjesnikinje Ammare Šabić.
Dobrodošlicu prisutnima izrazila je učenica 4. razreda Behram-begove medtere Aida Karamujić, koja je u ulozi moderatora druženja na početku učila ajete Časnog Kur'ana a potom pročitala biografiju Amare Šabić.
U toku predavanja Ammara je ukazala na potrebu da se, kao i za većinu drugih stvari u životu, i za post u mjesecu ramazanu treba posebno pripremiti i napraviti plan svojih aktivnosti. Pod tim aktivnostima nije, kako je istakla, mislila samo na to koja jela će se spremati i kako se što više hrane konzumirati, nego na to kako zikrom, učenjem Kur'ana, saburom i postom postići što veći nivo Allahove nagrade za naše ramazansko odricanje od svakodnevnih potreba.
Ovo druženje su učenjem ilahija i kasida uljepšale i članice hora Mošus. Nakon predavanja upriličeno je kraće druženje koje je iskorišteno kako bi se gošći uputila pitanja o svakodnevnim dilemama muslimanki.