Maoča Stara: Organiziran hatmenski ispit za petnaest polaznika mekteba

Maoča Stara: Organiziran hatmenski ispit za petnaest polaznika mekteba

U džamiji džemata Maoča Stara je u subotu 8. juna 2024. godine organiziran hatmenski ispit za petnaest polaznika mektepske pouke ovoga džemata.

Svečanost je počela nakon podne-namaza kada su se džematlijama obratili Asmir-ef. Bekrić, imam domaćin i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko, Mustafa-ef. Gobeljić koji je, prema uobičajenoj praksi u Brčkom, vodio ovaj ispit.

Svršenici hatmenskog ispita su, osim učenja Kur'ana, odgovarali na pitanja iz oblasti akaida, ahlaka i fikha te pokazali zavidan nivo znanja.

Prigodno predavanje održao je Fuad-ef. Karahasanović, imam džemata Rijeke koji je govorio o važnosti i vrijednosti učenja Kur'ana i važnosti odgoja na temeljima duhovnosti u kontekstu jasno vidljive krize morala koju prolazi društvo u kojem živimo.

Ilahije i kaside, kao neizostavan dio vjerskih programa, izvodile su članice mektebskog hora džemata Maoča Stara. Asmir-efendiji, njegovim učenicima, njihovim roditeljima i džematu Maoča Stara čestitamo na ovom uspjehu sa dovom Gospodaru da ih nagradi za uloženi trud i osnaži na putu dobra.