Maoča: Upečatljiv završetak mektebske godine

Maoča: Upečatljiv završetak mektebske godine

Polaznici mekteba džemata Maoča Stara i Maoča Nova kraj mektebske 2015./16. godine zasigurno će upamtiti kao sjajno iskustvo. Naime, u suorganizaciji dva pomenuta džemata i planinarskog društva Team Work iz Maoče organiziran je izlet za polaznike mektebske nastave koji je realiziran u nedjelju 22. maja 2016. godine. Više od 120 učesnika se u osam sati ujutro iz Maoče zaputilo prema planinarskoj kući na Dovištu. U 10 sati istog jutra pred planinarskom kućom organizatori su podijelili doručak i napravili kraću pauzu.

Pola sata prije podne-namaza Asmir ef. Bekrić i Uzer ef. Haskić održali su čas u prirodi govoreći o blagodatima kojima nas je Allah obasuo s posebnim akcentom na blagodati čiste vode i prirode.

Prije ikindije-namaza upriličen je ručak kojeg su spremili članovi planinarskog društva i volonteri oba džemata.

Izlet je bio ispunjen i sportskim sadržajima među kojima izdvajamo: Fudbal, odbojku, trčanje i skakanje u vrećama i potezanje konopca.

Organizacija ovakvih izleta svakako je ideja koju treba multiplicirati i na druge džemate stoga čestitamo organizatorima na odličnoj ideji i dobroj realizaciji projekta.

1m 3m 4m