Mevludska svečanost u džematu Gornji Rahić

Mevludska svečanost u džematu Gornji Rahić

U programu manifestacije “Ti si ruža džennetska”, koju Medžlis Islamske zajednice Brčko organizira povodom rođenja posljednjeg Allahovog poslanika, Muhammeda a.s., upriličena je mevludska svečanost u džematu Gornji Rahić.

Mevludski program izveden jennu subotu 24. novembra 2018. godine poslije podne-namaza a izveli su ga imami Medžlisa IZ-e Brčko.

Predavanje je ovom prilikom održao mr. Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko. On je, analizirajući osnovne postulate islama te sunnet Muhammeda a.s. pozvao prisutne vjernike na slijeđenje tih principa što će ustvari donijeti preporod u naše živote. Taj preporod podrazumijeva da svako od nas promijeni ono što je u stanju promijeniti i da se ta promjena ne odgađa.

Svako od nas, naglasio je Gobeljić, u stanju je brzo promijeniti mnoge navike i ponašanja sugerirajući da je to jedini način da se dođe do većih i bitnijih promjena u našim životima.

Naredne mevludske svečanosti zakazane su za subotu 01. decembra 2018. godine u džematu Rašljani i nedjelju 02. decembra 2018. godine u džematu Klanac.