Muftija tuzlanski boravio u radnoj posjeti Medžlisu Brčko

Muftija tuzlanski boravio u radnoj posjeti Medžlisu Brčko

U nedjelju 16. marta 2014. godine u džematu Maoča Nova uprličena je mevludska svečanost kojoj je, u ulozi vaiza, prisustvovao i muftija tuzlanski mr. Vahid-ef. Fazlović.

Na samom početku programa velikom broju prisutnih, u ime domaćina, obratili su se Uzeir ef. Haskić, imam džemata Maoča Nova, i mr. Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko.

Ovu priliku muftija je iskoristio da, u duhu poruka Muhammeda a.s., ukaže prisutnima na dužnosti i obaveze prema Stvoritelju, prema sebi ali i drugim ljudima, naglasivši kako je Muhammed a.s. uzor u kojeg treba da se ugledamo jer je on na najvišem stupnju lijepe naravi.

Nakon vazu-nasihata imami našeg Medžlisa izveli su tradicionalni mevludski program protkan učenjem Časnog Kur'ana, salavata, tekbira, ilahija, kasida i hvalospjeva o Poslaniku a.s.

Po završetku mevludske svečanosti upriličen je sastanak naših imama sa muftijom na kojem se razgovaralo o aktuelnom stanju u našim džematima i široj društvenoj zajednici.

Posjetu džematu Maoča Nova muftija je iskoristio i da zijareti najstarijeg hafiza u Bosni i Hercegovini, Šemsudina ef. Kavazovića. Ovom zijaretu su u ime Medžlisa IZ-e Brčko prisustvovali Glavni imam Medžlisa Brčko i Enver ef. Tursunović, imam džemata Maoča Stara u kojem je hafiz Kavazović proveo većinu radnog vijeka i u kojem i  danas živi.