Održana mevludska svečanost za mlade

Održana mevludska svečanost za mlade

Još jedan u nizu programa u manifestaciji “Ti si ruža džennetska” održan je u džematu Atik Savska džamija u nedjelju 16. oktobra 2022. godine poslije akšam-namaza. Riječ je o mevludskoj svečanosti za mlade koju Medžlis Islamske zajednice Brčko organizira drugi puta.

Program je počeo nakon akšam-namaza obraćanjem domaćina Emir-ef. Hasanovića, imama džemata Atik Savske džamije i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljića koji se kratko osvrnuo na značaj mladih ljudi i važnost investiranja u njih poručivši kako je organiziranje ovakvih programa i skupova za mlade izraz brige za generacije koje dolaze.

Predavanje za prisutne održao je hafiz Nedim Botić koji je u predavanju, kojem nije nedostajalo emocija, prisutnima ponudio načine kako se vezati za voljenog Poslanika a.s. navodeći primjere iz života Muhammeda a.s. i kako ga što vjernije slijediti.

Mevludski program izveli su članovi i članice hora Behram-begove medrese iz Tuzle a programu su prisustvovali mladi iz Brčkog sa svojim imamima.