Organiziran izlet za više od 250 polaznika mekteba

Organiziran izlet za više od 250 polaznika mekteba

U organizaciji džemata Maoča Stara, Maoča Nova, Palanka, Brka Nova i Čande, te P.D. Team Work u srijedu, 2. maja je organizovan izlet za oko 250 polaznika mektebeske nastave.

Nakon okupljanja ispred džamije džemata Maoča Stara u 8,oo sati zajedno u koloni svi učesnici sa svojim imamima su krenuli u planinarsku šetnju do lokacije Dovište na planini Majevici gdje je pripremljen doručak za sve učesnike a pripremili su ga aktivisti džemata i planinarskog društva.

Izlet su obilježile brojne sportske aktivnosti poput: vuče konopca, badmintona, odbojke, skakanja u vreći, jahanja konja, trampolina za najmlađe, puštanje zmajeva, ali i adrealinska igra: zip-line koju je organizovao GSS Brčko.

Ezan za podne-namaz značio je pauzu sa svim aktivnostimaobavljanja namaza u džematu, na mjestu gdje su Maočani ranije činili dove. Podne-namaz imamio je Uzeir ef. Haskić koji se prisutnima nakon namaza kratko obratio. Osim Uzeir-efendije djeci se obratio i Kenan-ef. Aliefendić a poslije njegovog obraćanja učenici su nastavili sa druženjem, igrama, iščekujući ručak kojeg su zajedno sa imamima pripremili članovi planinarskog društva Team Work.