Promovirana knjiga “Dobrote plam”

Promovirana knjiga “Dobrote plam”

U omladinskom centru džemata Gornji Rahić je u petak 5. novembra 2021. godine upriličena promocija knjige poezije za djecu „Dobrote plam“, autora Bajre Perve iz Sarajeva. Promocija je organizirana u sklopu manifestacije “Ti si ruža džennetska” posvećene posljednjem Allahovom poslaniku Muhammedu a.s., a koju organizira Medžlis Islamske zajednice Brčko.

Promotori knjige bili su dr. Selman Selhanović i autor knjige Bajro Perva. Dr. Selhanović posebno je istaknuo dugogodišnju posvećenost pisanoj riječi autora, kao i vrijednost putopisne građe koja je nastala autorovim dugogodišnjim novinarskim angažmanom.

Knjiga “Dobrote plam” zbirka je pjesama namijenjena prvenstveno za djecu ali kako sam autor kaže i za odrasle kroz koju on afirmira duh bošnjačke porodice i odgojne metode naših majki i nana.

Bajro Perva je završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i Institut za novinarstvo u Beogradu, a fakultetski studij je okončao iz oblasti komunikologije. Objavio je osam knjiga od kojih su neke prevedene na turski i albanski jezik. Pisao je i tekstove ilahija, kasida i moderne sevdalinke a njegova poezija je ušla i u udžbenički sadržaj za osnovne škole. Također, dubok trag je ostavio u novinarstvu.