Šatorovići: Devetnaest svršenika hatmenskog ispita

Šatorovići: Devetnaest svršenika hatmenskog ispita

Iako je džamija u Šatorovićima jedna od najvećih džamija na našim prostorima jučer je bila tijesna da primi sve one koji su došli na promociju 19 svršenika hatmenskog ispita.

Svečanost je počela nakon podne-namaza učenjem Časnog Kur'ana. Potom se u ime domaćina kratko obratio Fuad ef. Karahasanović, imam džemata Šatorovići i vođenje programa predao glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Brčko mr. Mustafi ef. Gobeljiću. Uslijedio je ispit iz oblasti akaida, fikha, ahlaka, tedžvida te praktičnog učenja Kur'ana, koji je vodio mr. Gobeljić, kada su kandidati imali priliku pokazati nivo stečenog znanja.

Nakon što je završio sa ispitivanjem kandidata mr. Gobeljić pozvao je Emir ef. Hasanovića, imama u džematu Brezovo Polje, da se prisutnim džematlijama obrati prigodnim predavanjem.

Svečana prozivka kandidata bila je prilika za dodjelu nagrada i diploma, koje su u ime Medžlisa IZ-e Brčko, džemata Šatorovići i nekoliko pojedinaca, koji su svoje zadovoljstvo pokazanim znanjem učenika htjeli izraziti i na takav način, obavili mr. Mustafa ef. Gobeljić i Fuad ef. Karahasanović.

Program je upotpunjen učenjem posljednjih sura Časnog Kur'ana, od strane svršenika hatmenskog ispita, pred dovu koju je proučio Islam ef. Hrnjić, glavni imam Medžlisa IZ-e Čelić.

Ispit su položili: Ahmetović Ajla, Ahmetović Merjem, Ahmetović Omar, Arifović Muhamed, Arifović Seid, Avdić Adna, Avdić Alma, Avdić Amina, Avdić Danis, Avdić Mirela, Avdić Sedin, Hodžić Ensar, Husić Armin, Karahasanović Omer, Karić Ramiz, Lejlić Ajla, Memić Jasna, Trumić Alan i Trumić Lejla.

Svim svršenicima ovog ispita, njihovim roditeljima i muallimu čestitamo na postignutom uspjehu uz dovu Uzvišenom da ih obilato nagradi za uloženi trud i napor.

sator2