Šatorovići: “Kur'an je veličina vaša”

Održana večer Kur'ana, ilahija i kasida

Šatorovići: “Kur'an je veličina vaša”

U džematu Šatorovići upriličena je, peta u nizu, večer Kur'ana pod nazivom „Kur'an je veličina Vaša“. Program je počeo poslije akšam-namaza u petak 11. maja 2018. godine.

U ime domaćina obratili su se Fuad ef. Karahasanović, imam džemata Šatorovići i glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko mr. Mustafa ef. Gobeljić.

U programu su učestvovali: Kurra’ hafiz mr. Ismail ef. Čehić, kurra’ hafiz Samir ef. Hodžić, hafiz Bajro ef. Delić, Nihad ef. Ibrišević, Šerif ef. Delić, mr. Salih ef. Meštrovac, Mevludin ef. Smajlović i Ahmed Karahasanović.

Program ispunjen učenjem Kur'ana, izvođenjem ilahija i kasida trajao je sve do jacije-namaza.

Prigodno predavanje ovom prilikom održao je hafiz Ammar Bašić koji je govorio o potrebi samoanalize u životu vjernika. Posebno važnom je, zbog stanja muslimana danas, hafiz Bašić istaknuo potrebu jačanja temelja duhovnosti a predstaojeći mubarek mjesec ramazan odlična je prilika da se krene u tom pravcu.

Vrijedi istaknuti kako je džamija u Šatorovićima i u ovoj prilici bia ispunjena i kako je ovo bila jedna od najbolje organiziranih večeri Kur'ana na našim prostorima.