Šatorovići: “Kur'an je veličina vaša”

Šatorovići: “Kur'an je veličina vaša”

U okviru četvrtog po redu “Sajma trešnje” u Šatorovićima večeras je u prepunoj džamiji održana večer Kur'ana pod nazivom “Kur'an je veličina vaša”.

Program je počeo nakon akšam-namaza obraćanjima domaćina Fuad ef. Karahasanovića i mr. Mustafa ef. Gobeljića koji su izrazili dobrodošlicu prisutnima.

Prvi učač je bio Mevludin ef. Smajlović a potom su nastupili: Kurra’ hafiz Samir Hodžić, Adem ef. Šehić, hafiz Ismail ef. Čehić, Nihad ef. Ibrišević i Mustafa ef. Isaković. Osim učenja Kur'ana program je upotpunjen izvedbama ilahija i kasida koje je, osim pomenutih, interpretirao i Ahmed Karahasanović, polaznik mekteba džemata Šatorovići.

Na kraju programa, kako je to i najavljeno, vaz je održao hafiz Sulejman Bugari. Govoreći o Kur'anu i blagodatima koje nam Allah kroz njega spušta hafiz Bugari naglasio je kako kroz svako srce kruži Kur'an a našom voljom i zalaganjem se više ili manje družimo s njim. Također je napomenuo potrebu da treba razmišlja o ajetima koji nas sugeriraju da ćemo biti pitani koliko smo vastito ponašanje uskladili sa principima Kur'ana. Na kraju predavanja a shodno izjavi Aiše r.a. da je Muhammed a.s. bio Kur'an koji hoda pozvao je prisutne da budu “sra koja hoda” ili barem “ajet koji hoda” odnosno da budu u svojoj sredini prepoznati po dobru koje proizilazi iz Kur'ana i medijatori poruke dobra koju on donosi.

Organizatorima čestitamo na još jednoj uspješno organiziranoj manifestaciji s dovom Uzvišenom Bogu da obilato nagradi sve one koji su predano radili na ovom projektu.

vk_s16_1

vk_s16_2