Šatorovići: Održana mevludska svečanost za mlade

FOTO: Muhamed Karahasanović

Šatorovići: Održana mevludska svečanost za mlade

Još jedan u nizu programa u manifestaciji “Ti si ruža džennetska” održan je u džematu Šatorovići u nedjelju 24. oktobra 2021. godine poslije akšam-namaza. Riječ je o mevludskoj svečanosti za mlade što je novina na ovim prostorima.

Program je počeo nakon akšam-namaza obraćanjem domaćina Fuade-ef. Karahasanovića, imama džemata Šatorovići i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljića koji se kratko osvrnuo na značaj mladih ljudi i važnost investiranja u njih.

Prigodno predavanje ovom prilikom održao je Senad-ef. Hevešević, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Osijek u Republici Hrvatskoj koji je govorio karakternim osobinama Muhammeda a.s. sugerirajući kako je njemu a.s. uvijek bilo stalo i kako izraz nebrige za njega nije postojao. Da bi tu svoju zainteresiranost za dobro mogao dosljedno provoditi njegov integritet bio je neupitan naglasio je efendija Hevešević završavajući mislima kako je uz dvoje pobrojano zahvalnost Bogu na svim stanjima bila jedna od osobina Muhammeda a.s. te pozvao mlade da u svojim životima rade na tome da liče na Muhammeda a.s.

Mevludski program izveli članovi hora Behram-begove medrese iz Tuzle a programu su osim mladih iz Brčkog prisustvovali i mladi iz Čelića, Živinica, Srebrenika i Modriče sa svojim imamima. Posebnu čast svojim prisustvom skupu ukazao je i gradonačenik Brčko distrikta gospodin Esed Kadrić.