Šatorovići: Održana sedma po redu večer Kur'ana

FOTO: Muhamed Karahasanović

Šatorovići: Održana sedma po redu večer Kur'ana

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa džemat Šatorovići organizirao je sedmu večer Kur'ana simboličnog naziva „Kur'an je veličina vaša“. Program je izveden u džamiji ovoga džemata u petak, 27. maja 2022. godine poslije akšam-namaza.

U ime domaćina prisutnima su se na početku programa obratili Fuad-ef. Karahasanović, imam džemata Šatorovići i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljić.

U programu su učestvovali učači Časnog Kur'ana i izvođači ilahija i kasida: Kurra’ hafiz Aziz-ef. Alili, hafiz Omer-ef. Zulić, Nihad-ef. Ibrišević, Resul-ef. Alić i Ibrahim Bilčević a program su vodile Alma Avdić i Sara Hodžić.

Predavanje je održao prof. dr. hfz. Kenan-ef. Musić koji je tumačeći proučene ajete prisutnim džematlijama govorio o važnosti Upute i znanja sugerirajući kako je onaj kome je znanje darovano darovan prilikom da se sačuva od onoga što kida njegovu vezu sa Allahom.

Kao i svih prethodnih godina džematlije džemata Šatorovići, zajedno sa svojim imamom, pokazali su gostoprimstvo o kojem će svaki musafir s radošću govoriti.