Upriličena promocija knjiga iz serijala “Hemija namaza” i novo druženje mladih

Upriličena promocija knjiga iz serijala “Hemija namaza” i novo druženje mladih

 

Naime, pomenuta izdavačka kuća u nekoliko navrata je u našem Medžlisu imala veoma zapažene i dobro posjećene promocije, a ovom prilikom je Mustafa ef. Spahić, u ulozi promotora, govorio o dva naslova koji su dio novog izdavačkog poduhvata Bookline-a.

Knjige: Moguća misija- namazom izgrađujemo svijet i Kraljevstvo stvarnosti-pripreme i poticaji prije polaska, autora Ahmed Hajri el-Umerija, su dvije od pet knjiga koliko je u serijalu pod nazivom “Hemija namaza” objavio ovaj irački pisac.

Za sada su prevedene pomenute dvije knjige, a na prijevodu ostala tri naslova, prema izjavi gospodina Edina Bećirovića, direktora Bookline-a, se intenzivno radi.

Ovu priliku iskoristili smo kao povod za novo druženje mladih, s kojima se u okviru EPM-a intenzivno radi već nekoliko mjeseci. Nakon završetka promocije druženje je nastavljeno u aneksu Bijele džamije gdje se Mustafa ef. Spahić kratko obratio mladima, izražavajući zadovoljstvo projektom i brojem mladih uključenih u ovakva zbivanja.

Prije akšam-namaza mladi su obišli prostorije upravne zgrade Medžlisa IZ-e Brčko i zgrade obdaništa Evlad, gdje je direktor obdaništa Enver ef. Tursunović, kratko predstavio djelovanje Evlada i njegovih uposlenika.