Večer Kur'ana u džematu Maoča Stara

Večer Kur'ana u džematu Maoča Stara

U džematu Maoča Stara 30. decembar 2019. godine će biti upamćen po ponovnom pokretanju projekta večeri Kur'ana koja je prepoznata kao jedan od vrijednih projekata realiziranih na području Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Ovogodišnji program večeri Kur'ana, satkan od učenja Kur'anskih odlomaka, ilahija, kasida, tekbira i salavata, počeo je nakon jacije-namaza u džamiji džemata Maoča Stara obraćanjem domaćina Asmir-ef. Bekrića koji je vođenje programa predao glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Brčko. U kratkom obaćanju efendija Gobeljić je čestitao Asmir-efendiji i njegovom džematu što su oživjeli projekat koji je ovaj džemat na najvišem nivou organizirao šest godina u nizu na čelu sa Enver-ef. Tursunovićem, prethodnim imamom ovog džemata. Učešće u sedmoj večeri Kur'anauzelo je šest učača Kur'ana, i to: kura’ hfz. Samir-ef. Hodžić, hfz. Hidajet-ef. Talić, hfz. Bajro-ef. Delić, hfz. Abdullah-ef. Kapo, Mustafa-ef. Isaković i Muradif Hodžić. Pored navedenih učešće su uzeli i Ibrahim Bilčević te Faris Hrnjić koji su izvodili ilahije i kaside.

Predavanje je, na kraju samog programa, održao dr.hfz. Halil-ef. mehtić koji je govorio o blagodatima koje Kur'an sa sobom donosi, visokim deredžama koje Allah obećava učačima Kur'ana i pozvao prisutne da svoje živote usklađuju sa Časnim Kur'anom.