Asocijacija žena Medžlisa IZ-e Brčko: Posjeta Centru za mentalno zdravlje

Asocijacija žena Medžlisa IZ-e Brčko: Posjeta Centru za mentalno zdravlje

U programu manifestacije “Ti si ruža džennetska”, koju u povodu dana rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s. organizira Medžlis IZ-e Brčko, predstavnice Asocijacije žena Medžlisa posjetile su Centar za mentalno zdravlje Brčko distrikta. Posjeta je upriličena u srijedu, 7 decembra 2016. godine.

U ime Asocijacije štićenicima i uposlenicima Centra obratila se Samira Smajlović, koordinatorica Asocijacije i kazala: “Pred nama je mjesec u kojem je rođen posljednji Allahov poslanik, Muhammed a.s., koji je vlastitim primjerom kroz svoj život pokazao kako mi treba da se ponašamo. Iz biografije Muhammeda a.s. saznajemo da je posebnu brigu vodio o onima kojima je bila potrebna zaštita i pomoć. Vođene tim primjerom danas smo među Vama kako bismo, barem simbolično, podržale rad ove ustanove i iskazale spremnost da, u okvirima naših mogućnosti, pomognemo osoblju koje predano radi na planu pomoći štićenicima i unaprjeđenju rada Centra za mentalno zdravlje.”

U ime domaćina obratila se prim.dr. Zlata Paprić, šef Centra za mentalno zdravlje koja je predstavila rad ustanove čiji je rukovodilac. Prisutnim štićenicima centra uručeni su prigodni pokloni a zauzvrat su predstavnicama Aocijacije uručili zahvalnicu koju su ručno izradili kako bi iskazali svoje zadovoljstvo i zahvalnost na posjeti.