Asocijacija žena: Organizirana druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Asocijacija žena: Organizirana druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Brčko u utorak 27. septembra 2016. godine organizirana je druga po redu akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Projekat je realiziran u saradnji sa Klinikom za transfuziologiju Opće bolnice Brčko distrikta. Akciji se odazvalo 20 osoba koje su odlučile i na ovaj način iskazati svoju nesebičnost. Među onima koji su ovaj put dali krv našli su se i imami Medžlisa Islamske zajednice Brčko na čelu sa glavnim imamom mr. Mustafom ef. Gobeljićem.

dobr_dar_2

Koordinatorica rada sa ženama pri Medžlisu Islamske zajednice Brčko, Samira Smajlović, kazala je u izjavi za medije kako je ova aktivnost postala sastavni dio planova rada Asocijacije s ciljem da se međusobno podstičemo na dobro i budemo od koristi zajednici u kojoj živimo.

Među dobrovoljnim darovaocima krvi našle su se dvije članice Asocijacije žena koje u ovoj prilici vrijedi istaknuti. Naime, Emina Mehmedović dobrovoljno je dala krv već pet puta a gospođa Džemila Ribić svoju krv dala je već dvadeset puta i ovom prilikom im čestitamo na nesebičnom angažmanu.

dobr_dar_fp dobr_dar_4