Autobus prijateljstva Behram-begove medrese i u Brčkom

Autobus prijateljstva Behram-begove medrese i u Brčkom

U ovogodišnjem ramazanu rukovodstvo Behram-begove medrese je pokrenulo projekat za mlade pod nazivom “Autobus prijateljstva”. Ovaj novi program u radu ove škole podrazumijeva ramazanske posjete učenika i muderrisa Medrese mladima na području Muftijstva tuzlanskog.

Cilj programa je učvršćivanje veza mladih ljudi s vrijednostima islama, te razvijanje mreže prijateljstva učenika i profesora Behram-begove medrese u Tuzli s mladima u džematima na području Muftijstva tuzlanskog.

U Brčkom su boravili u nedjelju 26. juna 2016. godine a iftar je upriličen u Bijeloj džamiji. Prisusvo su, osim učenika Medrese i mladih iz naših džemata, uzeli i mr. Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Brčko, Fadil ef. Alić, profesor u Behram-begovoj medresi kao i Mevludin ef. Smajlović, koordinator rada sa mladima pri Medžlisu Brčko.

Nakon iftara nastavljeno je druženje i razgovor mladih a pred teravih-namaz gosti su, za mlade i prisutne džematlije, izveli prigodan program nakon kojeg je Fadil ef. Alić održao kraće predavanje.

“Autobus prijateljstva” ne završava sa ramazanom nego će svoje aktivnosti nastaviti i nakon ramazana, kada će mladi našeg Medžlisa otići u uzvratnu posjetu u Behram-begovu medresu i na taj način učvršćivati ostvarene veze.