Autobus prijateljstva u medžlisima Muftijstva tuzlanskog

Izvor: muftijstvotz.ba

Autobus prijateljstva u medžlisima Muftijstva tuzlanskog

U okviru svojih ramazanskih aktivnosti učenici i učenice Behram-begove medrese, zajedno sa svojim profesorima, Muftijstvom tuzlanskim i džematima na području ovog muftiluka tokom mjeseca ramazana realiziraju projekat Autobus prijateljstvaPodijeljeni u dvije grupe, putuju u različite džemate gdje se upoznaju sa ljudima, običajima i znamenitostima tog mjesta. Tako je bilo i ovog mjeseca ramazana 1439. godine po Hidžri.

Učenici i učenice su u džematima izveli program sastavljen od učenja odabranih odlomaka iz Kur'ana, čitanja prevoda kur'anskih ajeta i hadisa, prigodnih recitacija o blagodatima mjeseca ramazana, te ilahija i kasida.

Prisutnima su se na kraju programa prigodnim predavanjem obratili profesori Behram-begove medrese koji su bili u pratnji učenicima tokom svake od posjeta.

Predavanja su održali profesori: dr. Sead Seljubac, Ahmed Hatunić, dr. Mensur Husić, Mehmedalija Čandić, Asmir Imamović, hfz. Abdullah Kapo, Smajl Hašarić, Kemal Jusufović, hfz. Amir Hodžić, hfz. Nedžad Vehabović, Bekir Šabić, Dino Ćorović, Asmir Dorić, Ahmed Omerović, Fadil Alić, Nedim Alić, Enes Softić, Ervin Sejdinović, hfz. Edin Dedić, Halil Mehanović, Rijad Šestan, hfz. Mirnes Spahić i Idriz Memić.

Autobus prijateljstva putuje već nekoliko godina u sve medžlise Muftijstva tuzlanskog, a u programu svake godine učestvuje oko 50 učenika i učenica Behram-begove medrese i oko 20 njihovih profesora.

Poseban dio ove posjete je druženje učenika i učenica Medrese s mladima u medžlisima i džematima koje posjete.

Fotogaleriju posjeta možete pogledati OVDJE.