Bajramska čestitka Glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko

Bajramska čestitka Glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko

Braćo i sestre, ES-SELAMU ALEJKUM

Pred nama je naš veliki blagdan – RAMAZANSKI  BAJRAM. Ramazanski bajram i Kurban bajram su naša dva najveća  blagdana. Danas su naša srca  ispunjena višestrukom radošću. Ta radost proističe iz naše nade u Allahovu, dž. š., milost i nagradu za sve naše ramazanske ibadete i dobročinstva. Mjesec ramazan je mjesec istinskog vjerničkog preispitivanja, sazrijevanja i solidarnosti. Nadamo se da smo dosegnuli ove ramazanske ideale i da smo nepovratno iza sebe ostavili bar neke naše ljudske slabosti. Nadamo se da nas je ovogodišnji ramazan ojačao i učvrstio na putu čežnje da Allahu, dž. š., budemo bliži a prema ljudima korisniji i bolji.  Zbog toga se Bajramu još više radujemo i željno ga iščekujemo.  

          Braćo i sestre,

            Ovo su  dani naših porodičnih okupljanja, dani darivanja, dani lijepe riječi i dani  jačanja naših međukomšijskih i međurodbinskih veza.           

           Uz iskrenu želju da bajramska radost obasja sve naše kuće i avlije, ja vam, braćo i sestre, želim sretne i ugodne bajramske dane, uz molbu Allahu, dž. š.,  da ih provedete u zdravlju, dobrom raspoloženju i porodičnoj sreći.

                             BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!