Bajramska čestitka Glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko

Bajramska čestitka Glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko

Povodom nastupajućeg blagdana ramazanskog bajrama glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko, mr. Mustafa ef. Gobeljić, uputio je tradicionalnu bajramsku čestitku:

   BAJRAMSKA ČESTITKA GLAVNOG IMAMA MEDŽLISA IZ-e BRČKO

              (Ramazanski bajram 2016./1437. h. g.)   Brčko, 05. 07. 2016. g.

           Braćo i sestre „ES-SELAMU ALEJKUM“

           Sutra je naš veliki blagdan – RAMAZANSKI BAJRAM. Naša srca su ispunjena višestrukom radošću. Radosni smo zbog nagrade koju očekujemo za naš ramazanski post i sve naše ramaznske ibadete. Radosni smo što smo još jednom posvjedočili svoju predanost Uzvišenom Gospodaru i pomjerili granice naše ljudske  dobrote i saosjećanja. Radosni smo što iz ramazana izlazimo sa više samopouzdanja i nade, sa više optimizma i duhovne snage.

Braćo i sestre,

Ramazanski i Kurban bajram su naša dva najveća duhovno-vjerska praznika. Njima smo se uvijek radovali i za njih posebno pripremali. U njma smo bajramsku radost nesebično dijelili i sa drugima. Neka tako bude i ovog bajrama.

Uz iskrenu želju da bajramska radost obasja sve naše kuće i avlije, ja vam, braćo i sestre, želim sretne i ugodne bajramske blagdane, uz molbu dragom Bogu da ih provedete u zdravlju, dobrom raspoloženju i porodičnoj sreći.

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!