Brčko: Obilježen svjetski Dan hidžaba

Brčko: Obilježen svjetski Dan hidžaba

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko, povodom obilježavanja svjetskog Dana hidžaba organizira manifestaciju pod nazivom : Hidžab, moja snaga – moj ponos!

Tim povodom je na Trgu mladih u Brčkom u petak 1. februara u 14,oo sati upriličeno druženje aktivistica ovog odjela sa brčankama. Prolaznicama su dijeljene ruže, marame te promotivni materijal koji govori o hidžabu i obilježavanju svjetskog Dana hidžaba.

U izjavi za medije koordinatorica Odjela za brak i porodicu, Behija Hodžić kazala je kako se na ovaj način žene sa hidžabom bore protiv predrasuda vezanih za hidžab, kako žele postići bolje razumijevanje drugih te otklanjati barijere nastale takvim odnosom prema muslimankama čiji je hidžab izbor.

Osim pomenute aktivnosti raspisan je i nagradni konkurs u tri kategorije i to: literarni radovi, likovni radovi te rukotvorine ( ručni radovi). Konkurs je otvoren do 15. februara 2019. godine a po tri najbolja rada u sve tri kategorije bit će nagrađena. Nagrade će biti dodijeljene na centralnom programu koji će biti održan u brčanskom Domu kulture 27. februara 2019. godine.