Brčkom su ubijali dušu

Brčkom su ubijali dušu

Promotori su bili mr. Muhamed Mujkić i prof.dr. Mehmed Dedić. Kao promotor bio je najavljen i doc.dr. Izet Šabotić, ali se zbog porodičnih obaveza nije mogao pojaviti.

U svojim izlaganjima promotori su pokušali velikom broju prisutnih približiti štivo koje, prema Mujkiću, treba da izazove pozitivan odjek u javnosti jer predstavlja svojevrsnu hroniku zločina u Brčkom.

Mujkić je tokom svog izlaganja iznio i kritiku što autor nije jedno posebno poglavlje posvetio pitanju genocida u Brčkom.

Na kraju je dodao: „Ovo je, po mojoj ocjeni, četvrta knjiga koja piše o masovnim zločinima u Brčkom i ona ima svoju težinu, pogotovo što iznosi mnoge detalje koji do sada nisu u drugim knjigama iznijeti. Stoga, toplo preporučujem publici, odnosno javnosti da knjigu uzme i pročita.“

Moderatorica ove promocije, Rubina Sarajlić, u nekoliko navrata je, veoma nadahnuto, čitala odlomke iz knjige i na kraju promocije dopustila da publika postavi pitanje promotorima  ili iznese svoje mišljenje o knjizi. Uslijedili su komentari prisutnih koji su se kretali od analiza onoga što se dogodilo u periodu agresije na BiH do dojmova o promociji i samoj knjizi.

Cijena knjige u prodaji je 20 KM.