Čestitka muftije Fazlovića povodom početka nove vjeronaučne i školske godine

Čestitka muftije Fazlovića povodom početka nove vjeronaučne i školske godine

Povodom početka nove vjeronaučne i školske 2020/21. godine Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, uputio je čestitku u kojoj se kaže:

U ime Muftijstva tuzlanskog i u svoje ime, svim vjeroučiteljima upućujem srdačne čestitke povodom početaka nove 2020/21. vjeronaučne i školske godine.

Pred vama su ozbiljni izazovi naspram kojih valja hrabro i odgovorno stati. Neka u vašoj misiji, pored obrazovanja mladih ljudi, bude prisutna izgradnja morala i plemenite naravi kod naše djece. Spas ljudskog roda je u snazi morala pojedinca i porodice. 

Svim učenicima želim da istraju u traganju za znanjem, te da svojim vrijednim radom postižu značajne rezultate.

Neka vam Uzvišeni Allah pomogne i učvrsti vas na ovom hairli putu.

Posebne čestitke povodom početka nove 2020/21. školske godine muftija Fazlović uputio je direktoru Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatuniću, muderrisima, svim zaposlenicima i učenicima Behram-begove medrese. Evo njenog sadržaja:

I ova školska godina u Behram-begovoj medresi neka bude, s Božijom pomoći, jedna od halki u skladnom neraskidivom nizu prosvjetiteljskog djelovanja ove škole što traje skoro puna četiri stoljeća.

Svjesni da je veliki emanet svaki posao koji se u ovoj školi obavlja, ovom prilikom želim istaći afirmaciju moralnih vrijednosti i podsticaj na odanost domovini kod mladih ljudi. Oni što dolaze poslije nas ponijet će važne emanete u našoj domovini, a sada ih mi nosimo. Podučimo ih temeljito našoj vjeri i pravim vrijednostima jer smo odgovorni za ono što uradimo ili propustimo uraditi u svome vremenu.

Neka nam Allah Uzvišeni na tome putu podari Svoju milost i uputu.