Čestitka muftije Vahid-ef. Fazlovića povodom Nove hidžretske godine

Čestitka muftije Vahid-ef. Fazlovića povodom Nove hidžretske godine

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, uputio je čestitku povodom nastupanja Nove 1442. hidžretske godine. Evo njenog sadržaja:

Hidžra Muhammeda, alejhisselam, put je kojem se muslimani stalno vraćaju – orijentir na našim pojedinačnim i zajedničkim životnim stazama.

Jedna od plemenitih poruka Hidžre je težnja ka društvu u kojem su ljudski život, čast i dostojanstvo sveti i nepovredivi. Svojim primjerom Allahov Miljenik Muhammed, alejhisselam, podučio nas je da se uvijek pouzdajemo u Gospodara svjetova i da u novim uvjetima života prepoznamo priliku za povratak sebi, svojoj bliskosti s Bogom i ljudima.

Hidžra je uzbrdica koju uspijevaju savladati samo oni koji su svjesni da je uspjeh pojedinca potpun onda kada su njegova djela učinjena s ciljem postizanja zadovoljstva Gospodara svjetova i u korist Njegovih stvorenja.

U ime Muftijstva tuzlanskog i u svoje ime, svim muslimanima želim sretnu i berićetnu 1442. hidžretsku godinu. Neka nam Allah Uzvišeni daruje Svoju milost i uputu – unese mir u naše porodice i domove.