Članovi Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko posjetili djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Članovi Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko posjetili djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Članovi mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko posjetili su Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli s ciljem da upoznaju štićenike Doma, druže se s njima i uruče im simbolične poklon pakete. Posjeta je organizirana u nedjelju 24. jula 2022. godine u popodnevnim satima.

Na pripremi ove aktivnosti mladi su samostalno radili i među sobom proveli akciju koja je trajala od 2. do 20. jula a u kojoj su prikupljena sredstva potrebna za realizaciju posjete.

Harun Šabanović, jedan od organizatora ove akcije o posjeti je kazao: „Željeli smo da napravimo jednu akciju koja je malo drugačija od ostalih. Radili smo u saradnji sa Domom za djecu bez roditeljskog staranja i obradovali smo 13 njihovih štićenika. Glavni smisao ove posjete je druženje sa ovom djecom a kroz jedno popodne u kinu, uz slatkiše i grickalice, htjeli smo im pokazati da smotu za njih barem na jedan dan. Po okončanju druženja poklonili smo im vaučere u određenim iznosima kako bi samostalno mogli obaviti kupovinu njima potrebnih stvari.

Niz je aktivnosti koje provodi Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko a jedna od njih je i ljetni kamp za mlade na Majevici o čemu će javnost blagovremeno biti informirana.