Članovi udruženja mladih Izvor Brčko organizirali predramazanski program

Članovi udruženja mladih Izvor Brčko organizirali predramazanski program

Aktivisti brčanskog udruženja mladih Izvor iz Brčkogorganizirali su program u povodu nastupanja mubarek mjeseca ramazana. Program je izveden u zgradi Islahijjeta u nedjelju 27. marta 2022. godine u 19, 30 sati.

Članice i članovi hora Mošus koji djeluje pri udruženju Izvor izvodili su ilahije i kaside koje su u proteklom periodu pripremali za ovu svečanu priliku. Ensar Gobeljić, vođa hora Mošus, je u izjavi za medije govorio o radu hora Mošus te njihovim planovima za budućnost. Naglasio je kako je večerašnji koncert ujedno i prvi javni nastup za nove članove i članice koje su primili u proteklom periodu akoji su se pokazali kao nova snaga s kojom planiraju i snimanje novih numera najkasnije do kraja ove godine.

Prisutnima se obratio i dr. Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko koji je govorio o blagodatima mjeseca ramazana ističući da je Ramazan i mjesec posebnih ibadeta, mjesec posebnih vjerničkih nadanja, očekivanja i mogućnosti približavanja Alahu dželešanuhu i vrijeme kada treba da smo bolji prema ljudima.

Program je vodio Eldin Ibrahimbašić a sala Islahijjeta bila je i ovaj put pretijesna da primi sve goste.