Delegacija Medžlisa Brčko posjetila Medžlis Islamske zajednice Sisak

Delegacija Medžlisa Brčko posjetila Medžlis Islamske zajednice Sisak

Četveročlana delegacija Medžlisa Islamske zajednice Brčko boravila je u četvrtak 24. januara 2019. godine u službenoj posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Program posjete počeo je prijemom kod Aziz-efendije Hasanovića, muftije zagrebačkog koji je goste upoznao sa najvažnijim aktivnostima Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Glavni razlog posjete je podrška Medžlisu Islamske zajednice Sisak u projektu izgradnje Islamskog kulturnog centra. Naime, u proteklom periodu na prostoru Medžlisa Islamske zajednice Brčko organizirana je akcija prikupljanja sredstava namijenjenih gradnji pomenutog centra.

Poslije ikindije-namaza istog dana upriličena je posjeta Medžlisu Islamske zajednice Sisak i bila je to prilika da se obiđe lokalitet na kojem se gradi centar te uruče prikupljena sredstva.

Izrazivši dobrodošlicu gostima u Medžlis IZ-e Sisak, Alem-ef. Crnkić je poručio kako posjete ovakvog karaktera mnogo znače muslimanima Siska jer znaju da nisu sami i da uz sebe imaju braću i sestre koji ih motiviraju i podržavaju u započetom hajru.

Alem-efendija je još kazao: “Medžlis Islamske zajednice Brčko nam svjedoči moralnu i materijalnu podršku jer su prikupili respektabilan iznos kojim su postali četverostruki vakifi Islamskog kulturnog centra Sisak.” Oni su i ranije, kroz jedan projekat, pomogli gradnju centra a uskoro će u Brčkom biti upriličena promocija knjige Halal kuharica a sredstva od prodaje knjige također će biti uložena u ovaj projekat.

Mustafa-ef. Gobeljić govorio je o podršci projektu kroz koji će se uvjeti djelovanja Islamske zajednice u Sisku unaprijediti te izrazio radost zbog ostvarenih kontakata te najavio buduću saradnju u svim aspektima koji će doprinijeti međusobnom zbližavanju.

Poslije akšam-namaza u zagrebačkoj džamiji Mustafa-ef. bio je gost redovne tribine, “dr. Sulejman Mašović”, a govorio je na temu: “Islam je vjera znanja”.

Osim glavnog imama, delegaciju Medžlisa Brčko činili su: Enver-ef. Tursunović, direktor PU Evlad, Salih-ef. Hrnjić, imam džemata Gornji Rahić te Ensar Gobeljić, rukovodilac hora Mošus.