Deseto takmičenje u hifzu Kur`ana u BiH

rijaset.ba

Deseto takmičenje u hifzu Kur`ana u BiH

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „HIFZ Časnog Kur'ana“ – Sarajevo u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur'an-i kerima iz Džedde, organizuju Deseto takmičenje u hifzu Kur'an-i Kerima u BiH.

Takmičenje će se održati u Sarajevu, 10. i 11. oktobra 2015. godine. Prijave za takmičenje su zaključene 28. septembra. U takmičenju će učestvovati 63 prijavljena takmičara.

Takmičenje će se održati u sljedećim kategorijama:

I – hifz cijelog Kur’ana sa komentarom 30. džuza
II – hifz cijelog Kur'ana
III – hifz 15 džuzova (ili 10 krugova)
IV – hifz 5 džuzova (ili 4 kruga)

Otvaranje manifestacije je u subotu, 10. oktobra 2015. godine u 9,00 sati, nakon čega slijedi takmičenje u IV i III kategoriji.
U nedjelju od 9,00 sati počinje takmičenje u II i I kategoriji.

Dodjela priznanja i nagrada, te zatvaranje manifestacije planirano je u nedjelju, 11. oktobra 2015. godine sa početkom u 19,00 sati. Tom prilikom će biti promovisani novi hafizi koji su položili hifz pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH kao stipendisti Fondacije i po programu Fondacije „Hifz Časnog Kur'ana“ Sarajevo u protekloj hidžretskoj godini.

Za svečanost zatvaranja manifestacije najavljeno je obraćanje gosta ispred Svjetske organizacije za hifz Kur'an-i kerima iz Džedde i Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije.
Prisutnim učesnicima i gostima, a u povodu zatvaranja jubilarnog X takmičenja, posebnim obraćanjem i porukom takođe bi se trebao obratiti i vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.
Svečanost otvaranja, cjelokupan tok takmičenja i svečanost zatvaranja manifestacije je otvorenog tipa.