Dr. Šefik Kurdić gostovao u Brčkom

Dr. Šefik Kurdić gostovao u Brčkom

U subotu, 15.novembra 2014. godine nakon jacije-namaza u aneksu Bijele džamije održana je tribina na temu: Nužnost pravilnog shvatanja islama. Gost ove subote bio je dr. Šefik Kurdić iz Zenice.

U toku izlaganja dr. Kurdić je izmeđuostalog naglasio kako živimo u vremenu u kojem je mnogo onih koji tumače vjeru a veoma malo onih koji su sposobni za to. Posebno se osvrnuo na vjerničko traženje puta koji vodi džennetu kazavši: “Obaveza svih muslimana je, iako su vjernici, da stalno traže uputu i promišljaju kako doći do nje. Na tom putu je mnogo prepreka kao što su ekstremi i druge destruktivne snage koje treba da shvatimo kao iskušenje kojem treba da se odupremo. Samo je jedan put koji vodi u kuću spasa i samo će za djela na tom putu Allah nagraditi”

Posjeta ovoj tribini je premašila sva očekivanja organizatora jer je sala predviđena za održavanje ovog predavanja bila pretijesna da primi sve zaintersirane.

Naredna tribina bit će održana u subotu 22. novembra 2014. godine poslije jacije-namaza. Gost će biti Abdussamed Bušatlić a tema njegovog govora je džihad- borba na Allahovom putu.