Druženje žena Medžlisa Brčko, Čelić i Bugojno

Piše: Behija Hodžić

Druženje žena Medžlisa Brčko, Čelić i Bugojno

Aktivistice Medžlisa Islamske zajednice Brčko i Čelić na čelu sa njihovim koordinatoricama (Behija Hodžic i Nasiha Mujčinović) su organizovale posjetu Medžlisu Bugojno i Maglaj.

U Bugojno smo na poziv koordinatorice Medžlisa Bugojno, Suvade Čakalović- Šehić pozvane na mevlud za žene koji je organizovan u novoj džamiji u naselju Sultanovići a koji je održan u subotu 16. novembra 2019. godine.

Lijepo je bilo družiti se aktivisticama Aktiva žena “Asr” koje djeluju pri MIZ Bugojno.

Muallima, i koordinatorica Odjela Medžlisa Gornji Vakuf, Ulfeta Šećunović nas je počastila prigodnim vazi-i-nasihatom, a hor “Asr” je izveo mevludski program.

Nakon mevluda upriličena je zakuska i druženje aktivistica. Obišle smo grad, posjetile gradsku džamiju i kulturni centar princeze Dževhere!

Po povratku smo svratile u Maglaj. U gradskoj džamiji Vali Recep Yaziciogolu su nas dočekale aktivistice Odjela na čelu sa njihovom koordinatoricom muallimom Amirom Talić. Aktivistice su u suterenu džamije pripremile zakusku za sve, upriličeno je jedno lijepo druženje te su dogovorene ideje za dalju saradnju između Medžlisa.

Da bi atmosfera bila još ljepša, aktivistice hora ” Firdevs” su nas počastile sa dvije ilahije, što je zaista upotpunilo ovo naše sestrinsko druzenje.