Edis Ćehajić i ove godine pobjednik kviza “Put učenih”

Edis Ćehajić i ove godine pobjednik kviza “Put učenih”

Finale kviza “Put učenih” kojeg Medžlis Islamske zajednice Brčko organizira za polaznike srednjih škola održano je u nedjelju 28. aprila 2019. godine u Domu kulture u Gornjem Rahiću.

U ime Organizatora programa govorili su glavni imam Medžlisa Brčko Mustafa-ef. Gobeljić i Asmir-ef. Bekrić koordinator Mreže mladih.

Izraze zahvalnosti Glavni imam uputio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovaj projekat traje i bude uspješan. Posebnu zahvalnost izrazio je gostima iz Bijeljine, Janje, Gradačca, Kalesije i Orašja koji su predvođeni imamima koji rade sa mladima na području pomenutih Medžlisa i ove godine prisustvovali ovom programu.

Predavanje na temu “U susret ramazanu” održao je hafiz Abdulah-ef. Kapo, koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog.

U ovogodišnje finale plasman je obezbijedilo šest kandidata:

  1. Mujkanović Muamer- džemat Maoča Nova
  2. Kurtić Mediha- džemat Gornji Rahić
  3. Halilović Semina- džemat Ćoseti
  4. Ćehajić Edis- džemat Čande
  5. Salihović Belma- džemat Maoča Nova
  6. Salkić Samra- džemat Dizdaruša

Nakon veoma neizvjesnog takmičenja dobili smo i pobjednike:

  1. Ćehajić Edis- džemat Čande
  2. Salkić Samra- džemat Dizdaruša
  3. Mujkanović Muamer- džemat Maoča Nova

Vrijedi istaknuti kako je za pobjednike ovog takmičenja Organizator obezbijedio vrijedne nagrade u iznosima od 300 KM za prvo mjesto, 250 KM za drugo i 200 KM za treće osvojeno mjesto. Učesnici polufinalne i finalne večeri koji nisu među prvonagrađenima, darovani su vrijednim knjigama.

U programu su još učestvovali: Senad Kukuljević iz Orašja, Ahmed Hadžić iz Kalesije te Ahmed Karahasanović i Rašida Ribić koji su izvođenjem ilahija, kasida i dramskih odlomaka upotpunili ovu svečanost nakon koje je uslijedilo i druženje mladih.