“Evlad” obilježio drugu godinu rada

“Evlad” obilježio drugu godinu rada

U srijedu 28. maja 2014. godine, u prostorijama Doma kulture u Brčkom, održan je program kojim je obilježena druga godišnjica postojanja predškolske ustanove „Evlad“.

„Evlad“ kao ustanova, nedavno osnovana od strane Medžlisa Islamske zajednice Brčko, ni u kom pogledu nije zanemariva. Izvedenim programom, drugom po redu predstavljanju, pokazali su da kvalitetom, profesionalnim odnosom i entuzijazmom svojih uposlenika mogu da stoje rame uz rame sa državnim predškolskim ustanovama.

Osoblje „Evlada“ se trudi da rad sa djecom bude proces u kojem se svakom djetetu daju beskrajne mogućnosti da uči, da stvara, da se igra, da pokušava, istražuje i uživa.

Predškolski odgoj u našem društvu je na marginama, iako predškolski odgoj predstavlja osnovu od koje će zavisiti razvoj intelektualnih sposobnosti svakog djeteta, kazao je direktor obdaništa Enver Tursunović.

Nadamo se kako će „Evlad“ i u narednom periodu krupnim koracima koračati stazom uspjeha i sve više stasavati u ustanovu koja će graditi temeljne navike budućih generacija.