Evlad obilježio prvu godišnjicu

Evlad obilježio prvu godišnjicu

 

Razigrani mališani su osmjesima, dosjetkama, recitacijama, pjesmom, plesom i pozdravima publici zaplijenili pažnju mnogobrojne publike pa sa sigurnošću smijemo kazati kako je to bila predstava koja je“u dahu“ ispraćena od početka do kraja.

Već na samom početku programa prisutnima se obratio direktor obdaništa Evlad, gospodin Enver Tursunović, koji je u svom kratkom izlaganju zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli da bi Evlad postao ono što danas jeste.

Nakon samo jednu godinu rada ova ustanova je, u oblasti predškolskog odgoja, postala vjerovatno najreprezentativnije i najpoželjnije mjesto za odrastanje djeteta.

U tom smislu gospodin Tursunović je izmeđuostalog rekao: „Mi hoćemo da budemo ti koji će ovom gradu, Brčko distriktu, pomoći u najplemenitijoj misiji koju čovjek ne smije zanemariti, a ona je odgojiti, vaspitati i obrazovati evlad – dijete.

Ovo obdanište je naš ponos i dika, a da bi ono funkcionisalo i davalo željene rezultate, moramo svi zajedno uložiti trud i napor. Mi smo tu da pomognemo roditeljima u odgoju i obrazovanju djeteta te stvaranju kreativne osobe kakvu budućnost treba.“

U toku programa smjenjivale su se tačke koje su strpljive odgajateljice, što se iz priloženog moglo vidjeti, dugo pripremale i uvježbavale, čak i sa najmlađim polaznicima.

Kraj programa rezerviran je za goste a to je bila najmlađa postava folklorista iz BKZ Preporod, a izveli su splet bosanskih igara i tako pružili podršku svojim budućim kolegama, mladim folkloristima Evlada kojima je to bila prva zvanično izvedena koreografija.

Uposlenicima Evlada, izvođačima programa i njihovim roditeljima čestitamo na uspjehu nadajući se kako će u narednom periodu biti još bolji i mamiti nove osmjehe.