Glavni imam organizirao prijem za hfz. Tarik-ef. Salihbašića i Ahmed-ef. Kalajdžića

Prijem je organiziran u povodu ispraćaja Tarik-efendije Salihbašića na novo radno mjesto i dolaska Ahmed-efendije Kalajdžića na mjesti imama u džematu Maoča Nova

Glavni imam organizirao prijem za hfz. Tarik-ef. Salihbašića i Ahmed-ef. Kalajdžića

Glavi imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko organizirao je prijem za hfz. Tarik-ef. Salihbašića a u povodu odlaska hafiza Tarika na novo radno mjesto. On je, naime proteklih godinu dana radio u džematu Maoča Nova a od 15. aprila angažiran je u njegovoj rodnoj Gračanici na istim poslovima.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko zahvalio se hafizu Tariku na saradnji te mu uručio prigodan poklon koji će ga podsjećati na period proveden u Brčkom.

Uprkos vanrednim okolnostima Medžlis Islamske zajednice Brčko raspisao je konkurs za izbor imama u džematu Maoča Nova a nakon okončanja konkursne procedure na mjesto imama imenovan je Ahmed-ef. Kalajdžić.

Ahmed-ef. Kalajdžić

Rođen je 6. jula 1997. godine u Tuzli. Gazi Husrev-begovu medresu završio je 2015. godine a iste godine upisuje Fakultet islamskih nauka u Sarajevu- teološki smjer, kojeg završava 2019. godine. Trenutno je na Master studiju Fakulteta islamskih nauka i uporedo apsolvent na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za orijentalnu filologiju, Arapski jezik i književnost.

Ahmed-efendiji izražavamo dobrodošlicu i želimo puno uspjeha u radu.