Gost tribine bio mr. Mirza ef. Mešić

Gost tribine bio mr. Mirza ef. Mešić

U subotu, 14. novembra 2015. godine, nakon jacije-namaza, u Bijeloj džamiji upriličena je tribina na temu: “Zašto muslimani vole i slijede Muhammeda a.s.”. Gost ove tribine bio je mr. Mirza-ef. Mešić, imam džamije u Zagrebu.

U ime domaćina na samom početku obratio se mr. Mustafa ef. Gobeljić koji je napravio kraći osvrt na minule događaje u Francuskoj zastupajući stav kako su ovakvi potezi nedopustivi i nemaju nikakve veze sa islamom.

Ova tribina ujedno je bila i prilika da se predstavi jedna od knjiga mr. Mešića koja nosi naslov “Muhammed a.s., poslanik čovječanstvu”. U ulozi promotora se kratko obratio Alem ef. Crnkić, glavni imam Medžlisa IZ-e Sisak u Hrvatskoj. Razlog njegovog obraćanja je odluka autora pomenutog naslova da sav prihod od prodaje knjige donira za izgradnju džamije u Sisku.

U okviru  govora o pomenutoj temi mr. Mešić je veoma nadahnuto Kur'anskom i hadiskom argumentacijom pojašnjavao određene segmente života Muhammeda a.s. ističući da muslimani moraju jako dobro poznavati životopis Muhammeda a.s. kako bi ga što uspješnije slijedili.