Hafiz Sulejman Bugari gostovao u Brčkom

Hafiz Sulejman Bugari gostovao u Brčkom

U subotu 21. decembra 2013. godine poslije jacije-namaza, u Bijeloj džamiji u Brčkom, održana je posljednja u nizu ovogodišnjih tribina. Gost ove tribine bio je dobro poznati i rado slušani hafiz Sulejman Bugari, a govorio je na temu: “IZBALANSIRAJ OBA SVIJETA”.

S obzirom da hafiz Bugari u Brčkom nije gostovao skoro dvije godine, kao i svih prethodnih godina, broj prisutnih bilo je skoro nemoguće utvrditi. Bijela džamija raspolaže veoma velikim prostornim kapacitetima koji su ovog puta bili u potpunosti ispunjeni.

Medžlis Islamske zajednice Brčko skoro već dva desetljeća u kontinuitetu organizira ciklus tribina, koje tradicionalno počinju dolaskom ramazana, i održavaju se subotom poslije jacije namaza. Iako je ove godine postojala bojazan da će posjećenost tribinama u toku ramazana biti slabija, zbog termina teravih-namaza, na našu radost posjećenost je bila izuzetno velika. Govoreći pred oko dvije stotine prisutnih Mustafa ef. Spahić, na otvaranju ciklusa tribina, s oduševljenjem je istaknuo kako niko na svijetu ne smije zakazati tribinu u pola noći bojeći se slabe posjećenosti.

Na kraju predavanja hafiza Bugarija mr. Mustafa ef. Gobeljić zahvalio se svima koji su uzimali učešće u ovom projektu i naglasio kako je lijepo da smo na trijumfalan način zatvorili ovogodišnji ciklus tribina.