Hafiz Sulejman Bugari gostovao u Brčkom

Hafiz Sulejman Bugari gostovao u Brčkom

U okviru ciklusa ramazanskih tribina sinoć je pred skoro pet stotina prisutnih džematlija u bijeloj džamiji u Brčkom hafiz Sulejman Bugari održao prigodno predavanje na temu: “Raja iz Raja”.

Moderator i ove tribine bio je mr. Mustafa ef. Gobeljić koji je, nakon uvodnog obraćanja, pozvao direktora izdavačke kuće Connectum iz Sarajeva da ukratko predstavi novu knjigu hafiza Bugarija koja nosi neobičan naslov: “Izr(ij)eke za raju iz Raja“. Gospodin Ajet Arifi kazao je da je i njega, kao izdavača, iznenedailo koliko je pomenuta knjiga jako tražena i da se brzo ukazala potreba za štampanjem njenog drugog izdanja.

Uslijedilo je željno očekivano predavanje hafiza S. Bugarija koji je tumačeći značenje i etimologiju nekoliko riječi našeg jezika želio ukazati na potrebu čovjekovog približavanja Uzvišenom Allahu kroz širenje selama, uspostavljanje dobrih odnosa sa drugim ljudima te instituciju naređivanja dobra i odvraćanja od zla.

Naredna tribina planirana je za subotu, 28. novembra 2015. godine kada će gosti biti akademik Enes Karić i dr. Hilmo Neimarlija. Ova tribina će biti održana u Islahijjetu u ustaljenom terminu, poslije jacije-namaza.

ajet_arifi