Humanitarna akcija “Od Bošnjaka s ljubavlju”

Humanitarna akcija “Od Bošnjaka s ljubavlju”

Medžlis Islamske zajdnice Brčko, u skladu sa instrukcijama Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu, organizira humanitarnu akciju “Od Bošnjaka s ljubavlju”.

Cilj ove akcije je prikupiti potrebne materijale/alate za pomoć ugroženom stanovništvu u Republici Turskoj. Ambasada Republike Turske u Bosni i Hercegovini sačinila je listu potrebnih materijala/alata koja je dio ovog javnog poziva.

Akcija prikupljanja pomoći bit će organizirana u narednim danima počevši od 11. februara 2023. godine. Donirane materijale/alate možete dostaviti u prostorije Vašeg džemata a za područje grada Brčko dostaviti u zgradu Medžlisa Islamske zajednice Brčko svaki radni dan od 7:30-15:30 sati.

Napomena: Molimo Vas da se strogo pridržavate uputstva o potrebnim materijalima/alatima. Donirani materijali/alati trebaju biti nekorišteni.

LISTA POTREBNIH STVARI, MATERIJALA/ALATA:

Ženski i muški unutrašnji veš i čarape, ženska i muška obuća, ženske i muške termalne dukserice i jakne, ženske i muške termalne helanke, majice, kabanice i pončo.

Također, moguće je donirati i krevet, jorgan, deke, posteljinu, vreće za spavanje, konzerviranu hranu, pelene, hranu za bebe i higijenske setove za žene.

Električne grijalice, grijalice na plin, plinske boce, peći na drva i ugalj, mobilne montažne kuće i kuhinje, mobilne pećnice, mobilni toaleti i kupatila, te eksterne baterije i materijali za noćnu rasvjetu/fenjeri.

Ukoliko je moguće organizirati, pozivaju se fizička i pravna lica da na raspolaganje stave i građevinske mašine koje se mogu koristiti za uklanjanje otpada, opremu za spašavanje (mašine za probijanje betona i bušilice), te agregate/generatore.