Intenziviran rad Savjetovališta/kancelarije za brak i porodicu

Intenziviran rad Savjetovališta/kancelarije za brak i porodicu

U Medžlisu Islamske zajednice Brčko sa radom je u februaru mjesecu 2021. godine počelo Savjetovalište/kancelarija za brak i porodicu, a koje će od početka septembra raditi još intenzivnije.

Savjetovalište/Kancelarija za brak i porodicu svojim programom rada obuhvata sadržaje koji tretiraju lični, bračni i porodični život muslimana i muslimanke i takvim programom i djelovanjem doprinosi afirmaciji i promociji šerijatskog braka, bračnih i porodičnih vrijednosti, te korisnicima pruža konsultantske i savjetodavne usluge s ciljem prevazilaženja izazova i problema u bračnom i porodičnom životu.

Kancelarija je dostupna širokom krugu korisnika/džematlija, a pokrenuta je s namjerom da pruži savjetodavnu uslugu korisnicima, pojedincima, parovima i svim članovima porodice.

Kroz multidisciplinarni pristup i usluge stručnih saradnika (psihologa, pedagoga, teologa i drugih) pružaju se usluge kao što je: individualno savjetovanje, savjetovanje o vjerskim pitanjima, organiziranje različitih edukativnih sadržaja (predavanja, seminari, radionica i sl.). Korisnicima usluga Kancelarija garantira pravo na privatnost, povjerljivost i diskreciju.

Svi pojedinci/džematlije koji žele postaviti pitanje ili dobiti savjet mogu to uraditi usmenim ili pismenim putem.

Termin za razgovor i savjetovanje moguće je dogovoriti putem kontakata: Facebook: Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa Brčko (savjetovaliste.medzlisabrcko), putem emaila: savjetovalistemizbrcko@gmail.com te putem kontakt telefona: 062 284 485
Od početka septembra Kancelarija radi utorkom, srijedom i petkom od 17,oo do 19,oo sati, a stručni tim čine Behija Kadušić, profesorica religijske pedagogije i mr. Edina Osmić- Šadić, magistrica društvenih nauka iz oblasti psihologije.