Kamp za mlade Muftijstva tuzlanskog

Kamp za mlade Muftijstva tuzlanskog

Kamp za mlade koji organizira Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog održan je i ove godine na lokalitetu Dovište iznad Maoče, a učešće u kampu uzelo je 50 mladih s područja medžlisa Muftiluka tuzlanskog.

Kamp je organiziran pod pokroviteljstvom Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice Brčko a uz tehničku podršku planinarskog društva Team Work iz Maoče i planinarskog društva “RPK” Brčko.

Učešće u ovogodišnjem kampu uzelo je 50 mladih s područja medžlisa Muftiluka tuzlanskog.

Program kampa obilovao je edukativnim sadržajima ali i sadržajima sportsko-rekreativne prirode poput zip-linea, jahanja konja i klasičnih sportskih igara.

Kamp je počeo planinarskom šetnjom iz Maoče do Dovišta, a po dolasku prisutnima se obratio koordinator Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko Asmir-ef. Bekrić u ulozi domaćina i nosioca ovog projekta koji je učesnike upoznao s aktivnostima i programom kampa.

U ime domaćina se također obratio glavni imam Medžlisa Brčko dr. Mustafa-ef. Gobeljić, koji je govorio o važnosti učenja i nauke, posebno za mlade ljude, te im uputio jasne savjete i smjernice koje će ih voditi ka uspjehu na tom polju.

Hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, u uvodnom obraćanju je poselamio prisutne, prenio selame muftije tuzlanskog te istakao lično zadovoljstvo što je Mreža mladih u prilici da na visokom organizacijskom nivou, u lijepom i prijatnom ambijentu, pruži mladima priliku za druženje, učenje i upoznavanje.

Edukativne radionice ove godine izveli su: hafiz Abdullah-ef. Kapo, mr. Emir Mrkaljević, inspektor u policiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Selvir-ef. Mujanović, Salim Bašić, Abdulkadir Berbić, Harun Šabanović i Ismail Selmanović.

Kamp je završen planinarskom šetnjom do Maoče, odakle su se učesnici uputili svojim domovima.